Vanilla bliss balls od @luciemin

Vanilla bliss balls od @luciemin

Postup prípravy:

Vo vyššej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie (okrem kúskov čokolády) ‒ kokosovú a mandľovú múku, škoricu, soľ a kešu orechy. Všetko spolu premiešajte lyžicou.

Potom do misky pridajte mandľové maslo, čakankový sirup a celý proteínový puding.

Všetko spolu rozmixujte tyčovým mixérom. Zmes nemusíte rozmixovať úplne !na kašu“, stačí len jemne, aby vám v guľôčkach zostala textúra z orechov. Ak suchá zmes zostane čiastočne nalepená na miske, môžete ju premiešať ručne lyžicou.

Potom do zmesi pridajte (ideálne čiastočne rozpustený) kokosový olej. Celú zmixovanú zmes s kokosovým olejom premiesite ručne, aby vzniklo celistvé cesto.

Nakoniec pridajte čokoládové kúsky a poriadne ich vmiešajte do zmesi.

Z vytvoreného cesta tvorte guľôčky veľkosti zhruba jednej lyžice. Cesto by vám malo vystačiť na cca rovnako veľkých 16 guľôčok. Hotové guľôčky v uzavretej nádobe dajte na cca 1 hodinu do chladničky (a týmto spôsobom ich aj skladujte).

Ingrediencie:

  • Na 16 guľôčok

    • 1 ks Ehrmann High Protein puding vanilkový
    • 50 g kešu orieškov
    • 20 g mandľovej múky
    • 70 g kokosovej múky
    • 60 g mandľového alebo kešu masla
    • 20 g čekankového sirupu alebo medu
    • 30 g kokosového oleja
    • 20 g kúskov čokolády (ideálne horkej čokolády bez cukru)
    • pol lyžičky škorice
    • štipka soli